DE TRADITIONELE GEZONDHEIDSLEER UIT INDIA

Ayurveda

 

Ayurveda, “kennis van het leven”, staat centraal bij Indischa Flower. Deze traditionele gezondheidsleer uit India ziet het lichaam niet los van geest en natuur en geeft een eigen betekenis aan het begrip energie. Het uiteindelijke doel van Ayurveda is inzicht krijgen in gezondheid van je lichaam en geest door te leren luisteren naar wat je lichaam je vertelt en hoe je de vijf elementen ether, lucht, water, vuur en aarde door je zintuigen ervaart.

Dit gebeurt met het inzicht van de drie Dosha’s: Vata, Pitta, Kapha.

Verschillende huidtypes

De traditionele Indiase schoonheidsbehandelingen worden afgestemd op de verschillende huidtypes binnen de Ayurveda:

Droge, vochtarme, fijne en vermoeide huid.
Smal postuur, snel en beweeglijk, enthousiast, opgewekt en positief. Aanleg voor nervositeit, onrustig gevoel, wisselende stemmingen, stress en onregelmatige slaap- en voedingspatroon.

Voor het behouden van een mooie huid: drink voldoende, liefst warme dranken, breng meer regelmaat in je levensritme en neem vaker de tijd om te ontspannen. De vata cosmeticalijn is voedend, beschermend en vochtherstellend

Gevoelige en intolerante huid.
Normaal postuur, energiek, daadkrachtig en efficiënt, je bent punctueel en houdt van mooie dingen. Je hebt veel vuur in je en ook een vurig temperament. Aanleg voor hoge bloeddruk, snel prikkelbaar of boos.

Voor het behouden van een mooie huid: creëer een betere balans tussen rust en activiteit in uw leven. De pitta cosmeticalijn kalmeert de gevoelige huid en irriteert niet. Ze beschermen en verzorgen de huid zodat deze tot rust komt.

Gemengde, slecht doorbloede en vette huid. Stevig postuur, krachtig, gelijkmatig en tolerant. Neiging om weinig lichaamsbeweging te nemen en aanleg voor overgewicht. Bij stress en spanning vaak terugtrekken.

Voor het behouden van een mooie huid: neem meer lichaamsbeweging, beoefen een sport die bij je past en sta ‘s morgens op tijd op. De kapha productenlijn reinigt de huid diep en verfijnt de poriën. Ze werken ontstekingsremmend en brengen de talgproductie onder controle.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest